Общо шестима български тенисисти ще участват директно в основните схеми на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ при мъжете, жените, юношите и девойките, предаде националното радио.

Това стана факт, след като вчера изтече срокът за заявките при играчите до 18 години за Откритото първенство на Франция в Париж. При юношите за момента трети поставен ще бъде Илиян Радулов, който беше спрян от контузия на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари, а наскоро спечели турнира в Пловдив. В основната схема е и Адрияно Дженев, който заедно с Радулов спечели титлата на двойки на „Ориндж Боул“ в края на 2022 година.

След чакащите за място в квалификациите са Виктор Марков и Анас Маздрашки.

При девойките в схемата ще играят Росица Денчева, която стигна до третия кръг в Мелбърн и Ива Иванова. Сред чакащите за място в квалификациите са участвалите на Откритото първенство на Австралия Йоана Константинова и Елизара Янева, както и 16-годишната Лидия Енчева.

Както е известно, в основните схеми при мъжете и жените на „Ролан Гарос“, които започват на 28 май, България ще бъде представена от Григор Димитров и Виктория Томова. В квалификациите при мъжете ще участват Димитър Кузманов и Адриан Андреев, а при жените с „протектинг ранкинг“ намери място в пресявките шампионката при девойките Сесил Каратанчева, която наскоро се завърна на корта след почти четиригодишно отсъствие.

В Турнира на легендите няма да имаме представител, след като Магдалена Малеева каза за БНР, че не е получила покана за Париж.