Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари определи първия гол на Ботев (Пловдив) като повратния момент в срещата, която неговият тим загуби с 1:4. Наставникът на „заралии“ изрази разочарованието си от представянето на отбора.

„През първото полувреме имахме няколко положения, в които можехме да вкараме гол, но не се възползвахме. Ботев обаче получи дузпа, което обърка плановете ни за мача. След гола на противника започнахме да не сме толкова добре позиционирани на терена и така допуснахме много ситуации пред нашата врата. Точно в началото на второто полувреме Ботев вкара страхотен втори гол и мачът стана много труден за нас. Има неща, които трябва да подобряваме. Трябва да играем с повече агресия и да работим повече, за да се подобряваме“, заяви след срещата Ачиари.

„Изкарахме си три жълти картона през първото полувреме. Това значи, че трябва да работим повече върху дисциплината в отбора. Искаме да сме конкурентноспособен отбор, който да играе добре и да не се разправя със съдията. Той няма никаква вина. И двете ситуации бяха чисти дузпи и ние трябва да се концентрираме върху играта, а не върху съдийските решения. Трябва да сме критични първо към себе си и така да започнем да градим. Всичко, което направихме добре в мача срещу ЦСКА 1948, го загубихме днес след първата дузпа. Вярвам в този тим, но трябва да играем като колектив“, каза още наставникът на Берое.