Лацио победи с 2:0 Сасуоло и забави с още поне 24 часа спечелването на титлата в Италия от страна на лидера в класирането Наполи.

Победата на „Олимпико“ остави „орлите“ от Вечния град на 15 точки зад неаполитанци при оставащи пет кръга, като Наполи може да спечели първата си титла от 1990 година насам още тази вечер, ако не загуби гостуването си на Удинезе.

Точни за Лацио бяха Фелипе Андерсон и Тома Башич, които се разписаха в 14-ата и последната минута на мача, а още един гол на Чиро Имобиле в самото начало на двубоя бе отменен заради засада.

С победата Лацио си върна второто място в класирането, на което за няколко часа се бе настанил тимът на Ювентус. Столичани имат с 64 точки, с една повече от „старата госпожа“.

Четвърти в подреждането с 60 точки излезе тимът на Интер, който постигна разгромен успех с 6:0 при гостуването си на Верона.

„Нерадзурите“ изиграха един от най-добрите си мачове през сезона, като вкараха по три попадения и през двете полувремена. Адолфо Гаич от тима на домакините си вкара автогол след половин час, което даде начало на головата фиеста.

В 36-ата минута Хакан Чалханоглу покачи на 2:0 със страхотен удар от близо 30 метра, а 120 секунди след това Един Джеко направи резултата класически след подаване на Лаутаро Мартинес.

Десет минути след началото на второто полувреме дойде време и на Лаутаро да се разпише. Аржентинецът бе точен за 4:0, а след още само шест минути Джеко покачи на 5:0 с втория си гол в мача. В последните секунди Мартинес също вкара за втори път във вратата на Верона, с което оформи крайния резултат и остави домакините в зоната на изпадащите с 27 точки на 18-о място.

Шампионът Милан допусна грешна стъпка в борбата за място в топ 4 и стигна само до равенство 1:1 срещу новака Кремонезе. „Росонерите“ се разминаха на косъм и със загубата, тъй като Кремонезе поведе в 77-мата минута с гол на Давид Окереке.

Бразилецът Джуниор Месиас обаче спаси точка за домакините с гол в третата минута на добавеното време, а в шестата гостите от Кремона останаха в намален състав след червен картон на Чарлс Пикел, но за обрат Милан нямаше време.

Равенство 1:1 направи и друг претендент за местата в Шампионската лига – Рома. „Вълците“ достигнаха до този резултат при гостуването на Монца. 

Стефан Ел Шаарауи даде преднина на Рома в 24-тата минута, но четвърт час след това Лука Калдирола изравни за новака в италианския елит.

През втората част и двата тима нямаха сериозни положения за гол и закономерно нов такъв не падна. На пейката за Монца през целия мач остана българският национал Валентин Антов. БНР