Световният номер едно в тениса Новак Джокович ще може да играе на Откритото първенство на САЩ тази година, след като правителството на страната оповести, че ще прекрати изискването за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 за пътуващите с международни полети, считано от 11 май, съобщи Ройтерс.

Джокович, един от най-известните спортисти, неваксинирани срещу КОВИД-19, пропусна Откритото първенство на САЩ през 2022 година поради нежеланието да си постави ваксина срещу коронавируса.

35-годишният сърбин не можа да влезе в страната тази година, след като неуспешно подаде молба до правителството на САЩ за специално разрешение да играе на Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями.

Джокович пропусна миналогодишното Открито първенство на Австралия и беше депортиран от страната поради статуса и каза, че предпочита да пропусне турнири от Големия шлем, вместо да се ваксинира срещу КОВИД.

Сърбинът спечели три от своите 22 големи титли на US Open. Тазгодишното издание на турнира ще се проведе от 28 август до 10 септември. БТА