Ако Станимир Стоилов иска да се върне, вратата на Левски винаги е отворена за него. Ако иска да заповяда още утре и да води тренировката. Няма едно решение, което да са взели той и Ивков, което аз или генералният спонсор да сме бламирали. Нито едно. Това заяви собственикът на „синия“ клуб Наско Сираков след напускането на треньора, предаде БГНЕС.

„Направих абсолютно всичко възможно Мъри да остане на работа в Левски. Последно го извиках в понеделник и говорихме над един час. Предложих му в Управителния съвет да вкараме човек от привържениците, човек от Сдружението, което толкова много обича. Направих компромис и му казах, че ще оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба. От него поисках единствено да направи компромис и да остане на работа в клуба. 

Той отказа. За Иво Ивков, той е мой избор, аз го поканих в Левски, но не може да продължи да бъде изпълнителен директор човек, който от много време насам се държи арогантно с хората, които спасиха Левски, а именно генералния спонсор на клуба. Ако не беше генералният спонсор, нямаше да има Мъри. За момента те дават много-много повече от това, което трябваше да дадат“, каза Сираков на пресконференция днес.

„Няма такъв случай в световната история треньор да си тръгне заради смяна на изпълнителен директор. Това е срам за футбола. Срамна работа. Аз съм излязъл с лицето и името си и съм обещал да спася клуба и ми се полага да избирам хората, с които да работя и изпълнителния директор. Никога Стоилов и Ивков не са казвали, че ще си тръгнат заради тези 10 процента, това е лъжа“, каза още Наско Сираков.

„Аз също нямам обяснение за себе си, но не мисля, че моментът беше избран точно. С оглед на това, което ни предстои следващите два месеца, моментът е избран безумно. След Купата изиграхме два фантастични мача с ПАОК, случи се едно нещастие с Хамрун, което ни заля като леден душ, но мисля, че проблемите в клуба започнаха преди 2-3 месеца и започнаха нападките към мен. Бил съм излъгал за Диксън, да ви кажа – на срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който разговаря повече от два часа с него за финанси, селекция. Значи ли, че и Мъри е излъгал. Г-н Шолак поиска да се срещне с мен в София, след това разбрах, че се е срещнал с Мъри и Ивков. После аз съм лъжец за Юнайтед Груп, никой друг не е лъжец. Това, което ми беше казано на мен, че г-н Шолак няма нищо против да продължи да работи с генералния спонсор“, допълни той.

„Хубаво, че днес изплюха камъчето – да депозирам акциите в клуба и любимците на цяла „синя“ България да започнат да управляват с десетте процента, подарени им. Е няма да стане това. И да знаят, че вече не съм пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик на Левски, да си го набият в главите, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков относно конфликта си с организираните фенове от сдружение „Левски на левскарите“
Сираков съобщи и че треньор на „сините“ до края на сезона ще бъде Елин Топузаков.

Източник: БНР