Шампионът на България по волейбол при мъжете Хебър (Пазарджик) показа класа в защитата на титлата си и преодоля без много проблеми Левски с 3:0 гейма (23:25, 20:25, 21:25). Втората среща от серията е утре, отново в София. Третият мач ще се играе в Пазарджик в неделя, а победителят ще бъде определен след три победи в пeт мача.

По-рано днес ЦСКА (София) взе аванс от две победи над Нефтохимик след 3:1 гейма във втората среща.

Домакините от Левски имаха две победи над Хебър в редовния сезон и сега се опитаха да се противопоставят максимално. И го направиха, тъй като в нито един от геймовете не се предадоха или пък допуснаха голям пасив.

Сините опитаха да обърнат първия гейм от 18:20, като държаха една точка пасив при 21:23 и 22:23. След това италианското попълнение на Хебър Джулио Саби атакува и донесе преднина на своите, а накрая изпратен в аут начален удар им осигури и гейма.

Втората част беше много по-добре контролирана от хебърци, които в нито един момент не изпуснаха инициативата. Левски така и не успя да стопи пасива под 4 точки за целия гейм. Николай Желязков опита с прекъсвания и ротации да върне Левски в мача, но Якопо Масари, Николай Николов и Саби се включиха силно.

В третия гейм столичани отново опитаха да притеснят Хебър. Но шампионите след 16:11 не оставиха много възможности за обрат. Блокадата им заработи по-сериозно с участието на звезди като Тодор Алексиев и Виктор Йосифов. Младият отбор на Левски отново заложи на ротации, но след 23:18 и 24:19 беше вече въпрос на време пазарджиклии да си тръгнат с чиста победа.

Джулио Саби приключи мача с 19 точки за победителите, 9 от атака. Тодор Алексиев остана с 8 за отбора на Камило Плачи.

За Левски Вензислав Антов записа 9, Симеон Николов и националът Светослав Гоцев останаха със 7.

Източник: БНР