След като даден материал или краен продукт е служил по предназначение и е бил отклонен или предназначен за отпадъци, предназначени за обезвреждане, тогава той се счита за продукт „след консумация“ . Много индустриални компании рециклират своите материали, но не виждат ползата от това къде отиват. Регенерираното масло е един пример за отпадъци, които могат да бъдат рециклирани от промишлени условия и използвани на други места.

Потенциалът за рециклирано масло

Рециклирането на нефт има екологичен и икономически смисъл. Производството на смазочно масло е най-енергоемкият процес в рафинерията на суров нефт и използваните  масла често се изгарят в промишлени или търговски котли, отделяйки множество замърсители, включително въглероден диоксид. Новата технология обаче означава, че базовото масло на смазката – частта от смазката, която не се разгражда по време на употреба – може да бъде преработена повторно, за да се отстранят водата, замърсителите и добавките.

Регенерираното масло и преработеното масло са две различни неща;

  • Преработеното масло е масло, което може да се използва повторно като необработено базово масло за създаване на смазочни материали.
  • Регенерираното масло обаче може да се приема необработено и да се използва повторно за други цели.

Регенерираното масло може да се превърне в редица неща:

  • Масло за индустриални горелки (където използваното масло се обезводнява, филтрира и деминерализира за използване в промишлени горелки)
  • Формово масло, което помага за освобождаването на продуктите от техните форми (напр. Пресовани метални изделия, бетон)
  • Хидравлично масло
  • Продукти на битумна основа
  • Добавка в произведените продукти
  • Включени в други продукти или рафинирани обратно в ново смазочно масло

Рециклиране в подкрепа на бизнеса

Стоманата и алуминият се открояват като индустрии, които успешно са развили производствените си процеси, за да включват големи количества рециклирани материали след консумацията. Алуминиевите кутии могат да съдържат висок процент рециклирано съдържание, докато много продукти, направени със стомана, съдържат поне една четвърт регенерирана и рециклирана стомана.

Други компании, включително Shell, използват пластмасовите отпадъци, като ги превръщат обратно в химикалите, от които са съставени. Всъщност амбицията на Shell е да използва един милион тона пластмасови отпадъци в нашите химически заводи до 2025 г.