Крепча, родното село на Нургюл Салимова, която цяла България очакваше да се завърне, след огромния успех, който постигна, се събужда.

„Изморително – от 40 дни играя шах. Световната купа беше много дълго състезание. Финалът беше много стресиращ“, каза Салимова.

Въпреки умората и огромното психическо натоварване Нургюл е доволна от представянето си и казва, че всичко си е заслужавало. Сила са и давали нейните родители.

„Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах. Знам, че съм талантлива и ако се трудя, ще се представя добре – за себе си, за родителите ми, за страната ни. Просто исках да играя добре за майка ми и баща ми, тъй като знам колко много ме обичат, а също така и за баба ми и дядо ми, и другите ми баба и дядо“, добави тя.

Вярва, че с постоянство и дисциплина следващата цел не е толкова далеч.

„Много се радвам, че получавам такава подкрепа. Аз съм много емоционална последните дни и много се радвам, че срещам такава любов и подкрепа от хората. Радвам се, че оценяват това, което правя и се надявам, че ще продължа да го правя“, каза още тя.

бТВ, „Тази събота“