Знам, че към мен има очаквания да спечеля медали и на световното за юноши в Израел. Те обаче не ме притесняват, а напротив- допълнително ме мотивират.

Това заяви пред вестник “24 часа” новото явление в българското плуване Петър Мицин. Навършилият 18 г. на 19 август национал заминава днес за световното първенство за юноши в Израел. То ще се проведе от 4 до 9 септември в Нетаня.

Тази година момчето от Велинград стана трикратен европейски шампион за юноши в Белград – на 200, 400 и 800 м св. стил. Във втората дисциплина подобри световния рекорд за тази възрастова група. След това в нея се окичи със златото и на европейското до 23 г. в Ирландия.

“Чувствам се добре физически. Смятам, че съм подготвен. Ще гоня подобряване на личните си резултати или максимално приближиване до тях”, каза още Мицин. Той коментира и сгъстената програма, според която в Израел ще плува 4 дисциплини за 6 дни.

“Ще има само по 2 старта с финала, а не както е иначе по 3. В понеделник започвам с 400 м свободен стил. След това във вторник и сряда са 200 и 800 м. После ще имам 2 дни почивка и на 9-и е 200 м бътерфлай”, обясни Мицин.

В Нетаня с него ще са личният му треньор Николай Вакареев и кинезитерапевтът Марий Иванов.