Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова ще направи промени в състава и в подготовката след световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе в испанския град Валенсия, защото е разочарована от представянето на тима на Мондиала.

„Не съм доволна от представянето на момичетата. Допуснаха много индивидуални грешки, което закономерно ги класира на това място. Наистина имаха желание да се представят много добре. И на най-добрите се случва да бъркат. Сега ще ни се наложи да променим някои неща в подготовката, в работата, в състава, за да може да тръгнат нещата по-добре. Надявам се всичко да бъде наред за следващото състезание“, започна Димитрова.

„Със сигурност за Олимпиадата ще имаме две нови съчетания, така че ще бъдат пълни промените“, разкри още тя.

Димитрова обясни защо ще направи промени в състава.

„По принцип аз съм на мнение, че трябва да играят най-добрите, най-подготвените. Така че, който не се справя по време на състезание и в тренировките трябва да бъде заменен в името на отбора. Не бих казала, че психологическата им подготовка не е на ниво. Аз имам доста забележки към тяхната работа по време на тренировъчния процес, което логично доведе до този резултат“, добави Димитрова.

Треньорката не е изненадана от силното представяне на Израел и Китай.

„Наблюдавам конкуренцията през цялата година. Не съм изненадана. Израел логично играха много добре, Китай също“, заяви още тя.

Димитрова вече е разговаряла с президента на БФХГ Илиана Раева.

„Илиана Раева, учудващо, е доста позитивно настроена. Не може от едно състезание да правим такава огромна драма. Всеки велик спортист има някакъв преломен момент в неговата кариера. Така че този преломен момент, може би, беше нашият, след като този отбор е световен и европейски шампион. И при най-големите спортисти се случват такива падения“, завърши Димитрова.