Доскорошната водачка в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек се класира без никакви проблеми за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Пекин от категория WTA 1000..

В сблъсък между две полякини поставената под номер 2 в схемата Швьонтек победи с 6:1, 6:1 Магда Линете.

Срещата продължи само 66 минути, като Швьонтек потегли отлично и в двата сета. В пърия тя спечели първите пет гейма, а във втория поведе с 4:0, преди Линете да успее да вземе гейм на сметката си.

На четвъртфиналите Швьонтек ще очаква победителката от двубоя между шампионката от 2017 година Каролин Гарсия от Франция и Анхелина Калинина от Украйна.

Място сред най-добрите осем намери и поставената под номер 5 Елена Рибакина.

Представителката на Казахстан победи с 2:6, 6:4, 6:1 след час и 51 минути игра Мира Андреева. Рибакина губеше с 2:4 гейма във втория сет и изглеждаше на прага на елиминацията срещу 16-годишната рускиня, но успя да спечели девет поредни гейма, за да обърне не само втория сет, но и хода на целия мач.

На четвъртфиналите бившата шампионка от Уимбълдън“ Рибакина може да срещне водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка (Беларус), която в четвъртък играе срещу италианката Жасмин Паолини в друг мач от третия кръг.От надпреварата в китайската столица отпадна поставената под номер 4 Джесика Пегула. Американката отстъпи с 4:6, 2:6 на латвийката Елена Остапенко. БНР