Българският дух и воля за победа могат да постигнат огромни резултати и младите волейболисти на България, които разнасят славата на нашата Родина далеч зад нейните граници, са лъч надежда за целия български спорт. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която с почетен плакет беше удостоен мъжкия национален отбор по волейбол до 21 г., извоювал бронзови медали на Световното първенство, което се проведе в Бахрейн, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава припомни успеха на младите спортисти, които преди две години, във време на ограниченията заради пандемията, връщат страната ни на световната волейболна карта със спечелените сребърни медали на Световното първенство в Иран. По думите му това показва големия потенциал на младите български волейболисти и създава високи очаквания за бъдещи отличия. „Волейболът е не само титли, медали и изграждане на физически качества. Практикуването му възпитава колективно мислене и отговорност“, подчерта президентът. Той добави, че спортът развива уважение както към партньора, така и към опонента – отношение, което трябва да служи за пример на всички младежи.

Президентът се обърна с думи на признателност към треньорите и ръководителите на отбора за безрезервната подкрепа за младите спортисти и за насърчаването на техния талант. Румен Радев изрази увереност, че волейболистите са модел на подражание за младите ни хора, за да не се допуска негативното въздействие на социалните мрежи, обездвижването, алкохола, наркотиците.