Будапеща и Милано кандидатстват за домакинството на финалите на Шампионската лига по футбол за мъже през 2026 и 2027 година, докато Осло, Глазгоу и три германски града кандидатстват за финала за жени през тези две години, съобщиха от УЕФА.

Германската федерация обяви, че Гелзенкирхен, Мюнхен и Щутгарт са кандидати за финалите при жените.

Държавите с повече градове имат краен срок до 24 февруари 2024 година за подаване на заявки, но трябва да стеснят избора си до един. Градовете домакини ще бъдат избрани от Изпълнителния комитет на УЕФА през май следващата година.

Финалите при мъжете през 2024 и 2025 година ще се играят съответно на „Уембли“ и в Мюнхен, а финалите при жените – в Билбао и Лисабон.

Интерес към финалите на Лига Европа през 2026 и 2027 година проявяват Букурещ, Глазгоу, Истанбул и петте германски града Лайпциг, Дюселдорф, Франкфурт, Гелзенкирхен и Щутгарт.

Лайпциг е единственият кандидат на Германия за финалите на Лигата на конференциите, заедно с Йерусалим, Глазгоу, Осло, Женева и Истанбул.

Следващите финали на Лига Европа са в Дъблин 2024 и Билбао 2025, а финалите на Лига на конференциите – в Атина 2024 и Вроцлав 2025.