Черноморец 1919 (Бургас) се върна в професионалния футбол след осемгодишно отсъствие с домакинско поражение с 0:2 от друг новак във Втора лига Марек (Дупница). И двата гола в срещата  от първия кръг на Втора лига паднаха преди почивката, като най-напред Христо Каймакански отбеляза в 28-ата минута, а в 45-ата Даниел Гогов удвои. „Акулите“ завършиха на 2-о място в Югоизточната Трета лига и влязоха едно ниво нагоре след покана от страна на БФС заради отказа на Несебър да се състезава. Дупничани пък спечелиха без проблеми Югозападната Трета лига и след една година изгнание при аматьорите се върнаха във второто ниво. Кандидатът за президент на БФС и легенда на българския футбол Димитър Бербатов седна в ложата на стадион „Лазур“, а недалече от него беше и един от най-успешните български треньори Димитър Димитров-Херо.

Първата реална голова възможност се откри за домакините в 26-ата минута. Константин Павлов проби от ляво, влезе в наказателното поле и върна на дъгата, където чакаше Тодор Чаворски. Нападателят стреля, но топката беше спряна от защитникът на дупничани Румен Сандев. Две минути по-късно гостите откриха резултата и по ирония на съдбата в автор на гола се превърна юноша на Черноморец. Защитникът Христо Каймакански беше изведен сам срещу вратаря Тодоров от Веселин Любомиров и прати топката в мрежата – 0:1. Само след три минути Любомир Костов можеше да довърши акулите, но ударът му беше спасен от вратаря Тодоров. В 40-ата минута Петър Патев се прояви майсторски в защитата и за втори път предотврати удвояване на преднината на Марек. В последната минута на първата част Марек отново се размина с гола, след като Даниел Гогов стреля от 20-25 метра. Тодоров пипна топката, за да се отбие в горната греда. Но във втората минута на добавеното време Гогов вкара за 0:2 от свободен удар, след като Любомир Костов беше препънат на границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с натиск на Черноморец, но Даниел Иванов на два пъти пропусна да нанесе решаващ удар. С течение на времето натискът на акулите отслабна, а гостите от Дупница бяха доволни от преднината си и разчитаха на контраатаки.  

Черноморец (Бургас) изпадна от Втора лига през 2015-а година, а във времето до това лято тимът се мъчеше в аматьорския футбол, стигна дори до петото ниво. Това беше и най-дългият период в цялата история на 103-годишния бургаски клуб извън професионалния футбол.