Американският футболен клуб Интер Маями официално подписа договор с аржентинския нападател Лионел Меси, съобщиха от тима. Споразумението със световния шампион от Катар 2022 е до края на сезон 2025.

„Много съм развълнуван за следващата стъпка в моята кариера. Това е фантастична възможност и заедно ще продължим да изграждаме този невероятен проект. Идеята е да работим заедно, за да постигнем целите и наистина искам да помогна на новия ми отбор“, каза Меси.

Договорът стана официален, след като беше одобрен от Мейджър Лийг Сокър (МЛС), малко повече от пет седмици след като аржентинецът обяви, че ще премине в Интер Маями. Отборът ще го представи в неделя вечерта на своя стадион във Форт Лодърдейл, а първият домакински мач на Меси може да бъде още в петък – за Купата на лигата срещу Крус Асул.

Официална пресконференция на Меси е насрочена за понеделник, а първата му тренировка с новия клуб ще бъде във вторник. По-рано Интер обяви, че договорът на аржентинеца ще бъде за две сезона и половина и той ще получава между 50 милиона и 60 милиона долара годишно, а общата стойност на контракта е между 125 милиона и 150 милиона долара.