Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев се изказа критично за играта на своя отбор в защита след равенството 3:3 като гост на Арда в мач от първия кръг на efbet Лига.

Наставникът не остана доволен от показаното в дефанзивен план от „моряците“, особено след като те поведоха с 3:2 десетина минути преди края.

„Щом мачът така е свършил, значи резултатът е справедлив. Ако си вкарал три гола като гост и не си победил, значи не си свършил работата в защита. Не успяхме да противодействаме на високите топки към техния централен нападател Преслав Боруков. Това бе видно особено през второто полувреме. Преди две години с тези играчи имахме най-добрата защита, а днес допуснахме три гола. Трябва да подобрим тези неща. Надявам се да го направим с времето. Ако с тези играчи не става, ще търсим други на пазара. Но ни трябва и повече самочувствие при играта с топката“, коментира Илиев.

„В някои от контролите се видя, че имаме пропуски в защита и трябва да работим в тази посока. Пресираме високо, от това съм доволен, но има и втора фаза на прегрупиране. Според мен главният съдия Георги Кабаков се справи с мача. Не търся причината за изпуснатата победа в него. До 31 август има достатъчно време. Ние разполагаме с голяма група от 22-ма, 23-ма футболисти в нашия отбор. Още доста от тях обаче трябва да разкрият потенциала си, преди да е станало късно“, завърши Илиан Илиев. БТА