Министърът на младежта и спорта Весела Лечева излезе с призив към клубовете и футболните фенове и ги призова към феърплей и уважение. Повод за това са зачестилите инциденти по футболните ни стадиони и опасността от ескалация на напрежение.  

„Уважаеми фенове, състезатели, треньори, ръководства на футболните клубове, в качеството на министър на младежта и спорта и бивш спортист не мога да остана безучастна към напрежението между вас като хора, отдадени на играта, и създалото се напрежение по стадионите. Футболът е велика игра. Не по-малко велика е публиката.  

Много е важно в момент, в който стадионите отново са пълни с хора, строят се нови съоръжения, има планове за нови терени, вие като ръководители на футбола да направите така, че да не отблъснете зрителите. Защото ако на стадионите няма сигурност за спортисти и фенове, ако те са място за обиди и дискриминация, ще загубите уважението и обичта на много ваши последователи. Стадионите трябва да са място за положителни емоции, а не място за военни действия.  

Призовавам Българския футболен съюз, клубните ръководства, феновете, медиите да работят за една по-добра среда. Вярвам, че България заслужава да има силен футбол, който да се развива в условията на феърплей и взаимно уважение“, написа Весела Лечева.