„Получи се нещо, което е много важно по време на един сезон, а именно да спечелиш мач срещу основен противник, срещу много силлен противник, не с най-добрата игра. Хубаво е да има и такива моменти, защото когато играта върви е лесно“, заяви старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата над Черноморец с 88:86 в София в мач от 30-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

„Ако не се лъжа изоставахме с 9 точки три минути и половина преди края. Накрая се отрази и по-дългият ни състав, и класата, а те се поумориха. Длъжен съм да кажа, че те ни надиграха в по-голямата част от мача и им се отрази много излизането на Мунис Туту. По-слабата ни страна е защитата, като погледнем на пръв поглед, но аз не съм доволен от нападението, защото играхме много статично. Има за какво да работим“, коментира още Барчовски.

„Хубавото е, че стават атрактивни мачове за публиката. Този беше един от най-итересните. По-специално при постепенното нападение играхме статично и не се движихме бързо. Иначе имаше много агресия, да. Те са отбор с много силна борба в нападение“, добави наставникът на „червените“.

На въпрос дали тимът ще успее да се пребори за второто място, Росен Барчовски отговори: „Ние сме длъжни да пазим шанса си. Той е много малък, сигурно 1 процент. Балкан е много добър отбор и надали ще загуби гостуванията си в Шумен, Варна, Пловдив и домакинството на Спартак Плевен, но ние като професионалисти сме длъжни да играем на ниво в трите си мача, да държим добър игрови ритъм.“

„Имахме проблем с Драган Зекович, който беше болен два дни, но искаше много да играе. А пръстът на Дамян Минков забра и вчера сутринта го рязаха, така че двама човека днес почти ги нямаше днес в мача“, каза още старши треньорът на ЦСКА.

Източник: Кремена Младенова, БТА