Боксьорките от националния отбор на България научиха пътя, който трябва да изминат, за да стигнат до медалите на Световното първенство за жени в Ню Делхи, Индия. Жребият за отделните категории за шампионата бе изтеглен по-рано днес. Първите мачове започват днес, 16 март.

Бронзовата медалистка от миналата година и европейска шампионка Севда Асенова (48 кг) ще срещне на старта националката на Непал Сусма Таманг. Златислава Чуканова (50 кг) ще се изправи срещу Айра Вийегас (Филипини), а вицешампионката на Стария континент Венелина Поптолева (52 кг) започва участието си срещу виетнамката Нгок Нгуйен.

Жребият отреди световната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) да пропусне първия кръг. Тя очаква победителката от мача между Юджи Ли (Китай) и Дженифър Чиен (Микронезия). Вицешампионката на Европа Светлана Каменова ще срещне при 57-килограмовите Ея Чиауи от Тунис, а Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще се боксира срещу Ала Ивашкевич (Беларус).

Националният отбор на България за жени е воден на Световното първенство от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Шампионатът е с награден фонд от 2.4 милиона долара, които ще бъдат разпределени между медалистките в отделните категории.

Източник: БНР