Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров получи „уайлд кард“ за квалификациите на турнира по тенис от сериите АТП 500 в Дубай с награден фонд 2.86 милиона долара. Това ще бъде първо участие за българина в пресявки на турнир от такъв ранг.

На старта на квалификациите Лазаров ще срещне номер 92 в световната ранглиста Чжъчжън Чжан от Китай. Двубоят е в събота от 10.30 часа българско време. При успех Лазаров ще играе за влизане в основната схема срещу победителя от сблъсъка между италианеца Франческо Пасаро (номер 109 в света) и Юки Бамбри от Индия (номер 688).

Българинът има гарантирани 6405 долара от наградния фонд.

Надпреварата в Дубай ще бъде изключително силна. Сред заявените участници в турнира личат имената на цели четирима от топ 10 на ранглиста, сред които е Новак Джокович. Другите трима са Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.

Днес Лазаров направи тренировка със световния номер 5 и втори поставен в основната схема Андрей Рубльов.

„Отлична първа тренировка в Дубай заедно с Андрей Рубльов. Невероятен тенисист, но и същевременно страхотен човек! Нямам търпение да изляза на корта утре за първия си мач!“, написа Лазаров в социалните мрежи.

Източник: Ива Кръстева, БТА