Левски може и да не завърши годината така, както на феновете им се искаше, но пък успя да изпълни целта си.

Днес играчите му струват повече, отколкото са стрували някога в кариерите си до момента. Това важи за всички. Макар в последните дни в устата на всички да е Филип Кръстев, интерес има и към още трима футболисти на “сините” – Андриан Краев, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. На “Герена” обаче са категорични, че не искат да се разделят с нито един от тях, ако не е крайно необходимо. Причината е ясна – Станимир Стоилов иска да запази гръбнака на отбора и само да надгражда. А отдавна е ясно, че през зимата по-трудно може да се намерят попълнения. И то качествени, за сметка на лятото.

“В момента всички отбори са в пас. Чака се световното първенство. Не, че всички ще купуват национали, но просто нещата са в застой”, твърдят запознати в бранша.

Освен това историята показва, че Левски не е по зимните продажби. “Сините” са успели да вземат добри пари през този период само за трима свои играчи – Ричард Еромоигбе, Найджъл Робърта и Жоаозиньо. Освен това почти всички продажби в този период са правени принудително. Това важи за въпросното трио, както и за останалите “топ” продажби – Гари Родригес (600 евро, Елче), Антонио Вутов (600 евро, Удинезе) и Жеан Карлос (500 евро Амкар).

Източник: Tribune