Вратарят с български корени Александър Георгиев не допусна гол при победата на носителя на купа „Стенли“ Колорадо с 1:0 след дузпи срещу гостуващия Ню Йорк Айлъндърс в мач от редовни сезон на Националната хокейна лига.
Така роденият в Русе руски национал Георгиев отрази всичките 26 удара към мрежата си  и записа втори „шътаут“ за сезона и общо десети в кариерата си.
Ивън Родригес единствен се разписа при наказателните удари за успеха на шампионите, които спечелиха за четвърти път в пет срещи.
Иля Сорокин от гостите отрази 46 шайби за третия си „шътаут“ през кампанията и общо 13-и.

Лидерът в лигата Бостън надделя над Флорида със 7:3 и записа 19-и пореден мач с поне точка като домакин. Патрис Бержерон се отличи с два гола и две асистенции, Брендан Карло и Конър Клифтън допринесоха с по попадение и асистения, а Линус Улмарк блокира 36 изстрела.
Картър Ферхег завърши с гол и асистенция за гостите.

Дмитри Орлов реализира 22 секунди преди края на продължението и донесе победата на Вашингтон с 4:3 като домакин на Детройт.
Ник Дауд вкара два пъти за столичани в рамките на 11 секунди във втората част,  за да изравни за 2:2, а Ерик Густафсон добави гол и асистенция. Александър Овечкин даде асистенция, но не успя да се разпише и с 800 попадения остана на гол от втория  във вечната ранглиста в НХЛ Горди Хоу.

Вицешампионът Сейнт Луис спечели с 5:1 срещу домакина Ванкувър. Джордън Кайру реализира първи хеткрик в кариерата си, а Владимир Тарасенко добави три асистенции. Вратарят Джордън Бинингтън отрази 33 удара, а гостите записаха пета поредна победа.

Лидерът в Централната дивизия Далас постигна труден успех с 2:1 като гост на Кълъмбъс. Джейсън Робертсън вкара ключовия гол 67 секунди преди края и вече има 24 попадения в кампанията, Уайът Джонстън се разписа в началото на втория период, а Джейк Отинджър парира 27 удара.
Кент Джонсън беше точен за домакините.

Александър Кариър вкара в 2:12 минута на продължението при успеха на Нешвил над гостуващия Едмънтън с 4:3. Юсе Сарос блокира 30 изстрела, с което също допринесе за прекъсването на серията от шест поредни загуби на домакините.
Райън Нюджънт-Хопкинс се разписа два пъти за гостите, а Конър МакДейвид добави две асистенции и продължи точковата си серия на 13 поредни мача, но това не помогна да бъде избегнато поражението.

Бъфало спечели гостуването си на лидера в Западната конференция Лас Вегас с 3:2, въпреки че отправи едва 18 удара срещу 43 на съперника. Лоранс Пилут се отличи с гол и асистенция за победителите,  а вратарят Уко-Пека Луконен парира 41 шута.

Майк Хофман вкара в 68-ата секунда на продължението и донесе победата на Монреал над домакина Аризона с 3:2. Сам Монтембо допринесе с 37 спасявания за канадците.

Източник: Димитър Вельов, БТА