„От психологическа гледна точка победата над Панатинайкос е много важна за нас“, заяви българският баскетболист на Олимпиакос Александър Везенков пред официалния сайт на гръцката лига. Олимпиакос спечели дербито с 68:66 като домакин, а Везенков реализира 22 точки в мача.

„Това няма да значи нищо, ако не останем концентрирани, сериозни и не даваме 100 процента от себе си във всеки мач. Предстоят ни още много срещи и трябва да продължим да печелим, за да си осигурим домакинско предимство за плейофите“, коментира още българинът.

„И двата отбора бяхме доста нервни, тъй като страстта и напрежението надделяват в дербито. Мисля, че защитата ни през второто полувреме ни позволи да победим, въпреки че прибързвахме в атака“, каза още Везенков.

Попитан дали това е най-добрият сезон в кариерата му до момента, националът отговори: „Чувствам се добре и опитвам да напредвам във всеки един сезон, да бъда по-добър от предишния. Не смятам да се отпускам, защото имаме решаващи месеци пред нас и искам да се представя по възможно най-добрия начин. Има още място за напредък. Все още е декември.“

Източник: Кремена Младенова, БТА