Нападателят на националния отбор на Бразилия по футбол Неймар призна, че е щастлив от завръщането си на терена, след като получи контузия на глезена още в първия мач на Световното първенство срещу Сърбия (2:0) и трябваше да пропусне следващите две срещи на „Селесао“ на Мондиала 2022 в Катар.

„На първо място искам на благодаря на Господ, че ми даде сила да се завърна на терена. Благодаря на физиотерапевтите, на съотборниците, на всички, които ми помогнаха. Много съм щастлив да се върна на терена и да играя добре. Не почувствах никаква болка в глезена, доволен съм от мача си, въпреки че не на 100%, защото мога и повече“, каза Неймар след мача, цитиран от агенция „Франс прес“.

Неймар снощи записа гол и асистенция при успеха с 4:1 над Република Корея на осминафиналите и беше определен за Играч на мача от ФИФА.

„Тази награда за играч на мача не е само за мен, но за целия отбор. Мога само да благодаря на феновете за получените съобщения. Когато се контузих, прекарах тежка нощ, мислех за милион неща, страхувах се, че няма да играя повече на това Световно първенство. Да прочета всички съобщения беше много добре за мен. Световното първенство е нашата мисия, нашата мечта. Сега ни чака ново предизвикателство“, каза още Неймар. 

Бразилия ще играе на четвъртфиналите срещу вицешампиона от Мондиал 2018 Хърватия.

Източник: Христо Бонински, БТА