Отзиви след победата на Берое (Стара Загора) над ЦСКА с 85:81 в среща от седмия кръг на Националната баскетболна лига за мъже:

Бойко Миленков, старши треньор на Берое: „Изключително важна победа за нас – и за класиране, и чисто психологически. Адски много борба хвърлихме. В третата част загубихме организация в нападение, после успяхме да се върнем и играхме една идея по-организирано. Но аз продължавам да твърдя, че имаме големи резерви в нашата защита. Там, ако оправим нещата можем да бъдем една идея по-добри. Макар че в нападение, както някои хора твърдят, играем индиански баскетбол – с индиански баскетбол всеки мач сме с по 80-90, но трябва да започнем да играем в защита. Смятам, че ще бъдем доста по-интересни. Корнелиъс цяла седмица е с грип, Джей Джей също тренира цяла седмица с подуто коляно, но нито за миг не спряха да тренират. Освен контузиите си имаме и други наши проблеми, чисто финансови. Никой от тях не спря да тренира, за което им благодаря адски много“.

Корнилиъс Хъдсън, играч на Берое: „Много съм щастлив. Дойдоха и феновете, които ни подкрепиха. Всички се състезавахме и за нас е важно да играем добре и да печелим. Важно е да помагам на моите съотборници, отборът да върви добре и няма значение дали влизам от пейката“.

Росен Барчовски, старши треньор на ЦСКА: „Причината за загубата се нарича липса на класа, глупост, страх и липса на характер. Те се поправят с много работа. Сега им казах, че от утре няма да излязат от залата – от сутринта по два-три пъти, докато спечелят няколко мача. Спирам парите на абсолютно всички и на щаба, докато видя, че със себе си имам мъже. Ако седнем да говорим за баскетбол – да, не искахме да се борим много в нападение, а да спрем транзицията. Те ни пребориха. Имахме идея да намалим грешките, а те са 18. Накрая два пъти имаме шанс – единият се хлъзга, другият им дава в ръцете. Безхарактерна работа. Хора с претенции, когато се подписват договори, а са кръгла нула на терена. Така не става! Аз ще направя своите изводи. Явно много меко подхождам към тоя отбор. Няма да е така повече. Предпочитам да е в началото, защото после ще е късно“.

Андрей Иванов, играч на ЦСКА: „Повтаряме мача от миналата седмица със сигурност. Правим изключително детински, глупави грешки. Трябва по-голямо търпение и мисля, че нещата ще се наредят. Това е положението. Със сигурност имаха по-голяма агресия – щом са ни надборили е показателно. А това, че имам дабъл-дабъл не значи нищо, защото аз лично за себе си знам, че мога да дам повече на този отбор“.

Източник: Ива Кръстева, БТА