Джанлука Фереро ще бъде следващият президент на италианския футболен клуб Ювентус, твърди торинското издание „Тутоспорт“. Това става, след като целият Борд на директорите, начело с президента Андреа Аниели, подадоха оставки късно в понеделник.

Собствениците на Ювентус от „Ексор“ са предложили новия президент. „След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, „Ексор“ съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус. Ферара притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста“, се казва в комюнике на компанията. 

Джанлука Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност „Икономика и търговия“. Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които „Финкантиери“, „Луиджи Лаваца“, „Биотроник Италия“, „Пракси Интелектуал Пропърти“, „Фидучария“, „Емилио Лаваца Сапа“, „Джеди Групо Едиториале“, „Нуо е Лифенет“. Вицепрезидент е на Административния съвет на „Банка дел Пиемонте“ и е член на Административния съвет на „Италия Индепендънт Груп“. 

Източник: Христо Бонински, БТА

Photo by Maria Bobrova on Unsplash