Трима български футболисти са получили сравнително добри оценки за представянето си на стадион „Борис Пайчадзе“ турнира УЕФА Лига на Нациите между Грузия и България, завършил 0:0, пишат медиите в страната.

Грузинците тотално доминираха в неделната среща, и според платформата statsperform.com всички техни футболисти са с по-добри показатели от съответните си по позиции български играчи. Но има трима играчи от селекцията на временния селекционер Георги Иванов-Гонзо, които могат да бъдат спокойни, че са покрили добро ниво.

Това са централният защитник Пламен Гълъбов, халфът Георги Костадинов и крилото Мартин Минчев. Веднага след тях тримата е и вратарят Николай Михайлов, който запази вратата на България без попадение. Най-висока е събирателната оценка на Гълъбов – 7.8, следващите двама са с по 7.3 и 7.2.

Най-добър играч във въпросната среща се оказва номер 7 от домакините Хвича Кварацхелия, който има общ рейтинг близо 9 или 8.9 точки. Бъдещото попълнение на Наполи е номер 1 по брой спринтове, успешни пасове в третата третина, както и успешни комбинации с топка напред. След него е другият флангови нападател на домакините Aнзор Меквабишвили, а по-надолу са Лаша Двали и Гурам Кашия.

Спортният вестник „Лелу“ пише, че Пламен Гълъбов и Мартин Минчев са двама от впечатлилите футболисти, както и халфът Георги Костадинов – номер 1 по пробягана дистанция. Всъщност Гълъбов беше изключително стабилен в защита и в една ситуация спаси попадение в нашата врата, изчиствайки от голлинията. Трите удара на България към вратата на Грузия пък бяха два на Костадинов и един на Мартин Минчев. Минчев и Костадинов пък са хората с най-много спечелени единоборства.

Цитиран от ambebi.ge, полузащитникът Ника Квексекири обаче съжалява за пропуснатата победа, най-вече заради препълнения стадион: „Имах чувството, че цялата нация се събра около нас заради предишните ни успехи. Наистина имаше много положителна емоция, която влезе в отбора. Жалко е, че не можахме да отразим това в резултата.

Да победиш някого днес не е лесно, особено когато играеш два поредни мача. Българският отбор е наистина с добри играчи, които са проучили нашите силни и слаби страни.

Трудно беше да пробие толкова стегната защита, каквато направи България в собственото си поле. Но 10 точки от 4 мача ни дава огромно предимство да завършим първи в тази група“.