Рафаел Надал призна, че е изпитал трудности по време на Откритото първенство по тенис на Франция. Испанецът победи в три сета Каспер Рууд на финала на „Ролан Гарос“ и триумфира с общо 22-ра титла от турнирите от Големия шлем. 

„Ако не вярвах, нямаше да бъда тук. Голяма изненада е. Подготовката не беше идеална. Бях далеч от кортовете, не участвах месец и половина. Това, което направихме, е невероятно. Не искам да казвам колко инжекции ми бяха сложени по време на турнира. Може би последните четири години сме заедно с Каспер Рууд, трябва да продължава да се бори. Прогресът му е ясен. На великолепно ниво е. Винаги има малко от всичко в един финал. Във втория сет беше важно да върна веднага пробива“, коментира Надал.

Той не знае дали отново ще играе на легендарния клей в Париж.

„Ако не беше подкрепата на моите близки, отдавна щях да съм се отказал. Тук е едно изключително специално място, винаги съм си като у дома. Изключително трудно е да опиша това, което сега напира вътре в мен. Не съм вярвал, че един ден ще достигна до този момент. Това е нещо повече от специално. Беше едно наистина невероятно изживяване. Не знам какво ще се случи, но обещавам, че ще продължа да се боря и да правя това, което ме кара да бъда щастлив“, заяви 14-кратният шампион на „Ролан Гарос“.