Феновете на Уелс бяха предупредени, че ще има полицейска намеса, ако те нахлуят на терена след финалния плейоф срещу Украйна в неделя. На тях им бе забранено да вкарват пиротехнически ефекти на стадиона в Кардиф, като са застрашени от арестуване и минимална забрана от 3 години да посещават футболни мачове.

Предупреждението идва от Футболната асоциация на Уелс и е във връзка със зачестилите инциденти в края на сезона.

Имаше няколко нахлувания на терена от фенове, а привърженик на Нотингам Форест бе вкаран в затвора за 24 седмици, след като атакува футболиста на Шефилд Юнайтед Били Шарп.

„Феновете на Уелс са уважавани в цяла Европа, но с оглед на ситуацията и финалния плейоф на ФИФА за Световното първенство, всички зрители са любезно помолени да се държат далеч от терена“, се казва в изявление на асоциацията.

„Всеки, който нахлуе на игрището, ще бъде подведен под съдебна отговорност. Също така е много важно да се запази кdчеството на терена с оглед на двата мача от Лигата на Нациите, които ще се играят в Кардиф на 8-и и 11-и юни“, се казва още в съобщението.

„Няма безопасна употреба на пиротехнически ефекти по трибуните и те представляват сериозни рискове за здравето, като загуба на зрението, загуба на крайник или пръст поради тяхната експлозивна сила“, се казва още в обръщението.

Феновете се предупреждават и да не идват на стадиона без билети, защото няма никакви предвидения събития извън спортната арена.