Изпълнителният директор на „Левски“ Ивайло Ивков беше категоричен, че клубът ще получи лиценз за следващия сезон за участие в българския шампионат и в европейските турнири, съобщи „Труд бг“.

„Положението беше и продължава да е много тежко, далеч съм от мисълта, че можем да се отпуснем, докато си почиват героите с купата. Тегнеше над мен страхът, дали няма да съм аз човекът, който ще подпише молба за неплатежоспособност на клуба. Няма място за успокоение сега, празниците свършиха“, обяви Иво Ивков в студио „Дерби“.

„В следващите дни това ще стане, в момента се разглеждат от УЕФА молбите, защото сме заявили и участие в УЕФА, считам, че клубът ще получи лиценз. На база подадените документи и комуникацията до момента мисля, че ще получим лиценз. Ние трябва да мислим за стабилизиране на клуба, вече цялостно, с мисъл за напред, да планираме и да надграждаме“, заяви изпълнителният директор по повод на темата с лиценза.

„Не, не изплащаме редовно към НАП, имаме текущо споразумение до декември тази година. До момента ние не сме изряден платец, задълженията са намалели по време на Васил Божков, държавата също дава толеранс. Дали има задължения? Разбира се, че има. Въпросът е как се обслужват, как се договарят, какви са плановете. А вие виждате, че перспективата пред Левски се промени“, сподели още Ивков по повод на задълженията на клуба към НАП.