Манчестър Юнайтед взе решение да позволи на бразилския нападател Антони да тренира с първия отбор и да участва в официални мачове.

На 10 септември „червените дяволи“ съобщиха, че временно отстраняват 23-годишния футболист, срещу когото бяха повдигнати обвинения за домашно насилие. Бразилецът обаче отхвърля тези обвинения и обяви готовност да сътрудничи на властите в Бразилия и Великобритания за изясняване на ситуацията.

„Откакто обвиненията бяха направени за първи път през юни, Антони сътрудничи на полицейските разследвания както в Бразилия, така и във Великобритания и продължава да го прави. Като негов работодател, Манчестър Юнайтед реши, че той ще поднови тренировките си на базата в Карингтън и ще бъде на разположение за мениджъра за мачовете, докато продължават полицейските разследвания. Той ще бъде държан под контрол в очакване на по-нататъшното развитие на случая. Като клуб, ние осъждаме действията на насилие и малтретиране. Ние осъзнаваме важността на защитата на всички участници в тази ситуация и признаваме въздействието, което тези твърдения оказват върху жертвите на насилие“, заявиха от Манчестър Юнайтед в официалното си изявление.

Антони премина на „Олд Трафорд“ през лятото на 2022 година с трансфер от Аякс на стойност 95 милиона евро. През настоящия сезон той взе участие в четири мача, но все още няма гол или асистенция.