„Мисля, че стилът ми пасва перфектно на отбора. Ще дам всичко от себе си в защита. Целта ми е да имам активна роля в ротацията на Кингс и да помогна на отбора по какъвто начин мога. Знам, че първите месеци ще бъдат тежки, но всички в клуба ми помагат да се адаптирам“. Това заяви звездата на българския баскетбол Александър Везенков в интервю за официалния канал на новия си клуб Сакрмаенто Кингс.

„Много съм щастлив да бъда тук, нямам търпение да играя пред феновете на Кингс. Радвам се, че идвам в отбор, който побеждава и игра много добре през миналия сезон. Ще направя всичко по силите си, за да помогна на отбора да продължи да побеждава. Знам, че тук баскетболът е различен от този в Европа, но идвам готов, имам опит и ще направя всичко, което иска треньорът от мен. Разбирам, че в Европа ролята ми бе различна. Тук всичко е по-бързо, темпото е по-бързо, играчите са по-талантливи, по-атлетични. Но аз имам увереност в качествата си, в работната си етика“, каза спортист №1 на България, който би трябвало да направи неофициален дебют за Сакраменто в средата на октомври.

„Като дете гледах НБА, знам за Владе Дивац, Педжа Стоякович. Знам, че след това имаше тежки години за франчайза, но миналата година отборът се представи добре, участва в плейофите. Винаги съм харесвал Дирк Новицки заради стила му на игра, но и заради лоялността, която показа към отбора си (бел. ред. – Далас), за да стигне до титлата. Пау Гасол също. Нямам търпение да играя срещу Голдън Стейт и Ел Ей Лейкърс, защото миналата година Кингс загуби от Голдън Стейт и те имат страхотни играчи. А да играя срещу Леброн ще е нещо специално“, допълни Везенков.

Крилото разказа още, че „Кръстникът“ е негов любим филм, а пастата – предпочитаната храна.