Арсенал завърши наравно 2:2 у дома срещу Тотнъм в дербито на шестия кръг от шампионата на Англия. „Артилеристите“ на два пъти повеждаха срещу големия си съперник от Северен Лондон, но не успяха да се наложат срещу „шпорите“, които печелят първа точка на „Емирейтс Стейдиъм“ от 2019 година насам.

Вратарят на гостите Гилермо Викарио се намеси решително на два пъти след опасни удари на Еди Нкетия и Габриел Жезус. В 26-ата минута силната игра на Арсенал беше възнаградена и шут на Букайо Сака беше отбит в мрежата от Кристиан Ромеро.

След близо половин час игра Давид Рая спаси опасен шут на Бренан Джонсън. Гостите изравниха три минути преди почивката чрез Сон Хьон-мин, който се разписа след удар от наказателното поле и асистенция на Джеймс Мадисън.

В 52-ата минута Ромеро игра с ръка в наказателното поле на Тотнъм и английският национал Сака превърна в гол отсъдената дузпа.

Секунди по-късно гостите отново изравниха чрез Сон, който се възползва от грешка в отбраната на „артилеристите“ и подаване в наказателното поле на Мадисън.

„Шпорите“ бяха по-опасни в оставащото време от двубоя, но пропуски направи Сон. В другото наказателно поле Кай Хаверц не можа да използва изгодна възможност за тима на Арсенал, който има актив от 14 точки на пето място в класирането. 

Тотнъм е на четвърта позиция също с 14 пункта, но с по-добра голова разлика.

Ливърпул победи с 3:1 у дома Уест Хям след голове през второто полувреме на Дарвин Нуниес и Диого Жота.

Преди почивката „червените“ поведоха чрез Мохамед Салах след 16 минути игра, но столичани възстановиха равенството в 42-ата минута, когато точен беше Джаред Боуен.

Ливърпул има 16 точки на втора позиция в подреждането след 5 победи и само 1 равенство. 

Уест Хям заема седмото място, след като допусна второ поражение през кампанията до момента.

Астън Вила се наложи с 1:0 като гост срещу Челси с гол на Оли Уоткинс в 73-ата минута. Червен картон от лондончани получи Мало Густо в самото начало на втората част.  

Челси има само 1 успех в 6 мача и е на 14-то място с 5 точки. Клубът от Бирмингам заема шеста позиция с 12 точки.

Брайтън записа пети успех в 6 мача и е трети във Висшата лига до момента. „Чайките“ имат 15 точки след успеха си пред собствена публика с 3:1 след обрат срещу Борнемут. Две попадения отбеляза японецът Каору Митома.  БНР