Двубоят Байерн – Манчестър Юнайтед е гвоздеят в програмата на мачовете от Шампионската лига в сряда, 20 септември. Два от най-успешните европейски отбора се изправят един срещу друг на „Алианц Арена“ в Мюнхен от 22:00 часа българско време.

„Червените дяволи“ се завръщат в най-престижния европейски клубен турнир след година отсъствие, като им предстои едно от най-тежките възможни изпитания. Допълнителен проблем за мениджъра на Юнайтед Ерик тен Хаг е слабата форма на отбора и много контузии. В последния си мач във Висшата лига Юнайтед записа тежка домакинска загуба от Брайтън с 1:3, а преди това регистрира и поражение от Арсенал в Лондон. Като цяло „червените дяволи“ записаха три поражения в първите си пет двубоя в Лигата. Почти цялата титулярна защита на тима е извън строя заради контузии – Рафаел Варан, Люк Шоу и Арън Уан-Бисака, а освен това Тен Хаг не може да разчита на крилото Антони, който получи временна почивка, след като обвинен в насилие от три жени в родината си Бразилия.

Байерн също не започна сезона по най-добрия начин, след като загуби двубоя за Суперкупата срещу РБ Лайпциг s 0:3, но след това баварците победиха Вердер, Аугсбург и Борусия (Мьонхенгладбах), преди да направят равенство с Байер (Леверкузен) в петък. Добрата новина за треньора Томас Тухел е, че новото попълнение Хари Кейн нямаше нужда от време за адаптация и започна веднага да бележи голове, като вече има четири попадения.

Най-запомнящият се мач в историята на съперничеството между Байерн и Юнайтед безспорно е финалът на Шампионската лига през 1999 година, когато на „Ноу Камп“ тимът на сър Алекс Фъргюсън стигна до сензационен обрат с два гола в добавеното време, за да сломи своя съперник с 2:1 и да стане шампион на Европа. След това обаче баварците са непреодолима стена за английския тим и го отстраниха в четвъртфиналите на турнира през 2001, 2010 и 2014 година.

В другия мач от група А на Шампионската лига Галатасарай посреща Копенхаген от 19:45 часа, като мачът ще бъде ръководен от най-добрия български съдия Георги Кабаков, а други седем български рефери ще бъдат негови помощници и ще отговарят за ВАР.

Програма на мачовете за сряда:

Група А

19:45, Галатасарай – Копенхаген

22:00, Байерн – Манчестър Юнайтед

Група В

22:00, Арсенал – ПСВ Айндховен

22:00, Севиля – Ланс

Група С

19:45, Реал (Мадрид) – Унион (Берлин)

22:00, Брага – Наполи

Група D

22:00. Бенфика – Залцбург

22:00, Реал Сосиедад – Интер. /БНР/