Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич беше истински съкрушен след поражението от Черна гора с 1:2 в европейската квалификация. 

България пропусна отлична възможност да си тръгне с победа от Подгорица, а вместо това загуби драматично с попадение на Стеван Йоветич в 97-ата минута. Преди това Стефан Савич даде аванс на домакините в добавеното време на първата част, а Преслав Боруков изравни. Кирил Десподов преди това пропусна дузпа, отсъдена заради спъване на Спас Делев.

„Сами видяхте мача. Без значение резултата, искам да поздравя момчетата за начина, по който изиграха мача. Контролирахме мача през почти цялото време. В първите 42 минути те не създадоха нито едно положение. В заключителните минути на първото полувреме ни вкараха гол заради липса на концентрация“, започна Кръстаич.

„И въпреки това, казах на почивката – сигурен съм, че ще изравним и ще спечелим. За съжаление, не се случи. И след пропуснатата дузпа имахме 4-5 положения, изравнихме и още положения след 1:1. Но за съжаление Черна гора стигна до победата“, добави треньорът.

На въпрос какво са си говорили в съблекалнята, треньорът обясни: „Това са наши вътрешни неща какво сме говорили в съблекалнята след края на мача. Това е част от футбола – да ти вкарат в 90-ата минута, но когато си пропуснал 4-5 положения и дузпа, е много тежко. Ако върнете лентата назад, виждате колко точки загубихме по този начин. Жал ми е за момчетата. В много мачове нямахме късмет и просто съжалявам, че така се развиваха днес събитията Вече нямаме шансове за класиране, но няма да се предадем“.