Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди с почетни плакети спортисти с призови класирания на световни и европейски първенства.

„Радостен съм да съм сред толкова много млади състезатели. Вашите успехи са огромна радост за нас. Благодаря Ви за всичко, което правите за България“, заяви министър Илиев. Той се ангажира екипът на ММС да продължи да работи активно за подобряването на условията, при които се подготвят и състезават родните спортисти.

Министърът на младежта и спорта отличи Йоана Илиева за бронзовия медал на сабя на Световното първенство за мъже и жени в Милано, Италия. Отличието е първо в историята на женската ни сабя от световен шампионат.

Наградени бяха и призьорите от Европейското първенство по лека атлетика до 20 г. в Йерусалим, Израел – сребърният медалист в дългия и тройния скок Божидар Саръбоюков, заелата второ място в дългия скок Пламена Миткова и Лъчезар Вълчев – носител на бронзово отличие в тройния скок.

За успехите си на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Плоещ, Румъния, почетни плакети получиха четиримата бронзови медалисти Христеа Нинова, Ангел Димитров, Янко Илиев и Роселин Бачевски.
На церемонията в ММС бе отличена Надежда-Мей Нгуен – бронзова медалистка в двубоя, изтласкването и изхвърлянето от Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки в Букурещ, Румъния.

Министър Илиев награди и българските състезатели по ММА, които спечелиха три отличия на Световното първенство за юноши и девойки в Абу Даби, ОАЕ. Мартин Петков триумфира със световната титла, Стефани Петрова спечели сребърен медал, а Спас Хаджиев извоюва бронз.

За принос към успехите на нашите спортисти бяха отличени треньорите по фехтовка – Ивайло Воденов, лека атлетика – Димитър Карамфилов, Ивайло Русенов и Красен Цонев, бокс – Петър Лесов, Пейчо Багдатов и Стойка Кръстева, вдигане на тежести – Радослав Атанасов и ММА – Ивайло Георгиев.