Отборът на Левски посреща Апоел (Беер Шева) в мач реванш от квалификациите на турнира Лига на конференциите. Мачът е тази вечер от 20,00 часа на ст. „Георги Аспарухов“. След показаното в първата среща „сините“ са фаворит да се класират за плейофите, където ще се изправят срещу германския Айнтрахт.

Българският тим се справи чудесно в Израел и силно може да съжалява, че не взе поне гол аванс. Чистите голови положения не липсваха, а резервата Ивелин Попов улучи напречната греда в края на срещата, макар и след рикошет.

Израелският шампионат все още не е започнал, така че Апоел отново имаше цяла седмица почивка. Левски пък записа минимален успех в Първа лига с 1:0 срещу Ботев (Враца) в неделя. 

На двубоя миналата седмица в Казахстан Десподов изведе Лудогорец напред в 34-ата минута, но в 53-ата резултатът вече бе 2:1 в полза на домакините. В хода на целия двубой те бяха по-добрият тим на терена.

В неделя Лудогорец загря за днешния двубой с класически успех с 3:0 срещу основния си конкурент за титлата в последните години ЦСКА София. Междувременно и паузата в казахстанското първенство приключи, но Астана получи почивка и ще бъде по-отпочиналият отбор за днешния двубой. БНР