Новак Джокович се завърна с победа на американска земя след две години отсъствие, като се класира за третия кръг на тенис турнира в Синсинати от сериите Мастърс 1000 след победа над испанеца Алехандро Давидович Фокина след отказване на съперника му.

Световният номер 2 спечели първия сет с 6:4, а испанецът не успя да продължи мача заради контузия в долната част на гърба.

„Той ми каза, че това е започнало преди един ден. Надявам се да е готов за Откритото първенство на САЩ“, каза сърбинът след мача.

„Това не е начинът, по който искаш да печелиш. Публиката очаква мач, битка“, каза още Джокович.

В четвъртък 36-годишният Новак ще се изправи срещу Гаел Монфис, който на 1 септември ще навърши 37. Французинът направи отличен мач, надигравайки австралиеца Алекс де Минор, финалист от Торонто, със 7:5, 6:4.

Денят беше разочароващ и за датчанина Холгер Руне, който трябваше да се откаже заради контузия срещу американеца Макензи Макдонолд, след като губеше в резултата с 4:6, 0:2.

Швейцарският ветеран Стан Вавринка също продължава напред в турнира, след като се наложи над друг американец – Франсис Тиафо, с 6:3, 6:4.