Лудогорец не успя да надделее над Олимпия (Любляна) в първия мач на двата отбора от втория квалификационен кръг за Шампионска лига. Срещата в Разград завършиха прит 1:1 и всичко в тази елиминация ще се реши следващата седмица на стадион „Стожице“ в словенската столица Любляна.

Гостите отбелязаха гол в 14-та минута след лошо изчистване от защитата и ответен шут от далечна дистанция на капитана на гостите Тими Елшник. В 23-ата минута Кирил Десподов от свободен удар разклати напречната греда, но топката не влезе в мрежата. В 44-на минута обаче Доминик Янков изравни.

През второто полувреме разградчани бяха далеч по-дейният тим и създадоха няколко много добри възможности за гол, но стражът на словенците Видовшек спасяваше тима си. „Орлите“ за втори път уцелиха гредата, а гол на Матиас Тисера в средата на полувремето бе отменен поради засада.Победителят от сблъсъка между двата тима ще играе с победителя от двойката Жалгирис (Литва)/ Галатасарай (Турция) в третия предварителен кръг на турнира. А загубилият ще играе в третия предварителен кръг на Лига Европа срещу загубилия от двойката Динамо (Загреб, Хърватия) – Астана (Казахстан).