23-годишният полузащитник на Лудогорец започна днес като титуляр и вкара едно от попаденията за успеха с 5:0 над Етър (Велико Търново) във 2-ия кръг на Първа лига. Роденият в Канада български национал смята, че шампионите подобряват формата си и се надява на добър резултат и идната сряда срещу словенския Олимпия (Любляна).

„За мене изиграхме днес един добър мач. Всички бяха подготвени за това – и момчетата, които започнаха мача, и тези, които влязоха. Така че сме доволни и продължаваме напред. Започваме да навлизаме във форма всички, тези победи дават самочувствие. Предния ни мач с Балкани също беше добър за нас.

„Както знаете, през миналия сезон имах доста контузии. Но сега се чувствам добре, физически и психически. Така че се надявам да надграждам. Наясно сте, че в Лудогорец има изключително много добри футболисти. Аз лично не се притеснявам от конкуренцията. Това ни дава мотивация, по-скоро. И гледам да помагам на отбора и да продължавам възходящо“.

„За мене, за да победим Олимпия с добър резултат, трябва да продължаваме по същия начин и да изпълняваме указанията на треньора. Важно е да създаваме положения за гол и така ще се получат нещата. Не мога да кажа сега кой е фаворит. Ние трябва да излезем по най-добрия начин и да спечелим и двата мача“, обясни Доминик Янков за вечерта в Шампионската лига в сряда. БТА