Бившият номер 1 в света Рафаел Надал за пореден път отложи завръщането си на корта и обяви, че няма да участва на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид следващата седмица. Носителят на 22 титли от Големия шлем не е играл от Откритото първенство на Австралия през януари, когато получи контузия на бедрото, от която все още се възстановява.

Първоначално се очакваше испанецът да се завърне на корта за началото на клей сезона в Монте Карло, но той разкри, че не е готов, след което отказа участие и на турнира от сериите АТР 500 в Барселона тази седмица, а сега стори това и за силната надпревара в Мадрид. 

„Първоначално трябваше да отсъствам между шест и осем седмици, а вече станаха 14. Истината е, че ситуацията не е такава, каквато очаквахме. Следваме всички лекарски препоръки, но развитието на ситуацията не върви според очакванията. Седмиците минават и аз имах илюзията, че ще участвам на турнирите, които са най-важни в кариерата ми – Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, Ролан Гарос, но няма да мога да бъда и в Мадрид, за съжаление“, съобщи Надал в социалните мрежи.

„Контузията все още не е отшумяла и не знам каква трябва да направя, за да мога да играя отново. Преди няколко дни решихме да опитаме нов подход, различно лечение и да видим дали ще има подобрение. Не мога да дам краен срок, защото и аз самия не знам. Това е реалността“, допълни Рафа.

Това поставя под все по-голяма въпросителна участието на Надал на „Ролан Гарос“, където той е печелил титлата рекордните 14 пъти. Откритото първенство на Франция започва на 28 май. 

Източник: БНР