Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че на футболистите му им липсва страст, а начинът им на отпадане в турнира Лига Европа снощи, е „неприемлив“. Червените дяволи бяха съсипани с 0:3 при визитата си на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля и напуснаха турнира с общ резултат 2:5.

Юсеф Ен-Несири вкара два пъти за севилци, които са 13-и в Ла Лига, откривайки резултата и след това сложи и точка на спора. За 2:0 се разписа Лоик Баде две минути след началото на второто полувреме. Но по-смешното беше, че Юнайтед плати данък на нелепи грешки на капитана Хари Магуайър и на вратаря Давид де Хеа, който нелепо се опита да изчисти топка пред наказателното си поле.

След мача Тен Хаг беше попитан дали футболистите на Севиля са показали повече воля за победа, на което той отговори: Трябва да призная, че това е истината. Трудно е, трудно е да се преглътне, но това е истината.“

И допълни, че отбор като Юнайтед трябва да показва на терена в такива мачове повече желание и повече хладнокръвие, когато играе с топката.

„Когато футболът ви нанесе удар, като при първия гол, трябва да се справите с него и да продължите напред. Тука не говорим за никакви футболни качества, а става дума за характер. А той се съчетава от желание и страст в играта“, допълни специалистът. „Домакините имаха повече желание да спечелят. Мисля, че е неприемливо, когато си футболист на Манчестър Юнайтед. Не го разбирам“, завърши той.

В неделя играчите му се изправят срещу Брайтън в полуфинал на турнира за Купата на Англия преди да гостуват на Тотнъм в Премиършип.

Източник: Атанас Василев, БТА