България остана без медал от световното първенство по бокс за жени, след като двете ни представителки Севда Асенова и Светлана Каменова  отпаднаха на четвъртфиналите в Ню Делхи.

 Асенова загуби от мароканката Ясмин Мутаки с 0:5 съдийски гласа. Така европейската шампионка и бронзова медалистка от световното миналата година в категория до 48 килограма остана без медал.

Българката започна по-активно с типичния си техничен стил и свален гард. Асенова спечели първия рунд с 3:2 съдийски гласа, като за нея отсъдиха реферите от Сърбия, Зимбабве и Индонезия.

Във втората част обаче Ясмин Мутаки натрупа ценен аванс, като прати българката в нокдаун след серия от удари, а Асенова получи и официално предупреждение, че навежда главата си.

Севда Асенова се опита да обърне мача в третия рунд, но вече бе късно и загуби срещата в пълно съдийско единодушие.

Светлана Каменова и Лин Ю-Тин направиха много оспорван първи рунд, в който българката отстъпи с 2:3 съдийски гласа. Реферите от Алжир и Киргизстан даде предпочитания за родната състезателката, но колегите им от Сърбия, Швеция и Япония отчетоха повече удари да тайванката. Тин често търсеше клинчове и избутваше Каменова във въжетата на ринга.

Решаващ за крайния изход се оказа вторият рунд, в който Лин спечели със съдийско единодушие, а и двете състезателки получиха предупреждения.

Източник: БНР