Любослав Пенев е новият старши треньор на футболния Хебър (Пазарджик). Той заменя Владимир Манчев, който бе освободен от поста вчера.

За последно Пенев бе начело на ЦСКА 1948, но през зимната пауза напусна клуба. В треньорската си кариера легендарният голмайстор е водил още отборите на ЦСКА София, Царско село, Ботев (Пловдив), Литекс, както и дублиращия отбор на Валенсия.

Пенев беше представен официално днес в Община Пазарджик. Той ще направи дебют начело на Хебър в двубоя срещу Черно море на 9 април. 

„Това е изключително голямо предизвикателство, обичам такива неща. Имаме да изиграем 6+5 мача. Това са 11 мача, което прави 33 точки, не са малко. Така че с общи усилия на треньорски щаб, футболисти, ръководство и фенове, трябва да дадем максималното да постигнем тази цел, която сега е една – оставане в елита на българския футбол“, каза Любослав Пенев.

„С мен ще има двама помощници. Щабът ще е от 5 човека. Треньорът на вратарите и кондиционният остават. С мен идват Ради Здравков и Наско Стоилов, които са работили и преди с мен. Ще се запозная с футболистите на тренировката следобед. Това е професията ми, обичам футбола, обичам да работя“, каза още той.

Източник: БНР