Контузия спря Григор Димитров в мача му с Джейсън Къблър от втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс, щата Калифорния. 

Най-добрият български тенисист прекрати участието си в мача при 6:2, 6:7(5), 0:3. Засега не е ясно каква и колко сериозна е травмата на 31-годишния Димитров и дали ще му попречи да играе в турнира на двойки, в който си партнира с поляка Хуберт Хуркач.

Срещу Къблър, който заема 75-о място в ранглистата на АТП, Димитров започна уверено и спечели първите три гейма в мача. Поставеният под номер 21 в схемата на турнира българин реализира втория си пробив в мача в осмия гейм, за да спечели първия сет с 6:2.

Във втория сет Къблър напълно изравни играта и двамата тенисистка печелеха лесно геймовете, в които сервираха. Това наложи изиграването на тайбрек, в който Къблър бе по-настойчив и го спечели със 7:5 точки.

Това даде допълнителен импулс на шампиона на двойки от последното издание на Откритото първенство на Австралия и той бързо стигна до аванс от 3:0 гейма в третия сет, след който Димитров реши да спре участието си в мача.

В третия кръг Къблър ще се изправи срещу американеца Франсис Тиафо, който победи сънародника си Маркос Хирон с 6:2, 6:2.

Източник: Георги Крумов, БТА