Новият старши треньор на Лудогорец Ивайло Петев разказа за първите си впечатления след завръщането на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. Той пое отбора за втори път в кариерата си, но това се случва 10 години по-късно. Петев наследи словенеца Анте Шимунджа, чийто последен мач беше при поражението с 0:1 от Пирин (Благоевград) през уикенда. Разградчани за момента са на второ място и изостават на 4 точки от ЦСКА София.

„Ситуацията в първенството е такава, каквато е. Какво мисля за ЦСКА София? Те са на първо място, ние ще направим да стопим тази разлика и да станем ние първи. Лудогорец е на 2-о място в момента и ще трябва да направим всичко, за да спечелим мачовете, които предстоят. Най-важният е в неделя срещу Черно море. В Лудогорец винаги е имало добри играчи. Трябва ми време да се запозная с всеки един. Имаме достатъчно футболисти, на всеки един играч ще му дойде време. За мене е най-важното да избера най-добрите 11 за неделя“, каза Петев. 

И след това беше попитан дали вече се е видял с футболистите, както и какви са впечатленията му. „Естествено, че съм се срещнал с играчите. Настроението е минорно. Изключително е важна психологията за неделя. Най-важното е желанието. Има достатъчно класни играчи, трябва да се покаже психологията и желанието. Това е важен фактор, всичко започва от главата. Аз така смятам. Има доста неща за подобряване. Ще работим за това нещо“.

„Аз за себе си няма да говоря, а Лудогорец се е развил като клуб – за трети път го казвам. На доста места съм бил, на стадиони, на кампове. Кампът на Лудогорец не отстъпва по нищо на този на Интер. Дали съм се развил аз? 10 години съм по-стар, а и сигурно съм научил нещо ново. За мене е важно утре и всеки ден да науча нещо ново. Да бъда по-добър и да пренасям това на играчите“.

След като работи с успех в Полша, Кипър, Хърватия и особено в националния отбор на Босна и Херцеговина, Ивайло Петев вече се цели в европейския пазар. Преди време имаше разговори и с белгийския Остенде, а сега също не е бил лишен от интерес. „Дали е имало оферти към мене? Като бройка не искам да споменавам. Взел съм решението емоционално, така че от тука е тръгнала моята кариера и това трябва да се оценява. Не е важно това, а какво съм искал и днес сме заедно. Финално след мача в неделя ще ви кажа как ще продължим напред като щаб“.

„Казах, че Лудогорец е топ клуб, има добре селектирани млади играчи. Когато преценя, че някой е нужен – без значение от каква националност е, ще бъде в отбора“, отговори бившият полузащитник на въпрос дали ще се дава шанс повече на момчетата от школата.

Източник: БНР