Българският национал Тодор Неделев подписа договор с Лудогорец, съобщи БТА, като цитира източник, близък до футболиста. По-късно и клубът потвърди новината. 

Неделев ще бъде представен официално като футболист на Лудогорец в четвъртък (2 март) на специална пресконференция в Разград“, се казва в съобщението на „зелените“.

Неделев ще заиграе на „Хювефарма Арена“ с трансфер от Ботев Пловдив, след като разградчани постигнаха споразумение за финансовите условия по сделката с управата на „жълто-черните“. 30-годишният полузащитник  парафира личния си контракт, като според неофициална информация той ще получава месечна заплата от 40 хиляди евро в новия си отбор.

Халфът имаше договор с „канарчетата“ до края на сезона.

Неделев се завърна в игра на 10 февруари, след като пропусна целия есенен дял от кампанията заради контузия на главата, която получи при катастрофа на автобуса на националния отбор на България преди мача срещу Грузия в Тбилиси от Лигата на нациите.

Полузащитникът, който е юноша на Ботев Пловдив, има 10 сезона с екипа на родния си клуб с 289 мача, 84 гола и 89 асистенции. В кариерата си той е играл и в германския Майнц 05 от лятото на 2014-а до януари 2016 година.

Източник: БНР