40 процента от акциите на Футболен клуб ЦСКА София стават собственост на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, съобщиха от клуба.

„В оперативното ръководство на ЦСКА ще влезе и нов изпълнителен директор – Стоян Орманджиев, потомствен цесекар и професионалист, който от дълги години работи в сферата на футбола. Двамата заедно с другия изпълнителен директор Филип Филипов ще работят съвместно на ежедневна база за благото на любимия ни отбор“, информираха още „армейците“ на официалния си сайт.

„Вярваме, че идването на новите съсобственици ще допринесе за още по-доброто развитие на клуба, ще внесе още по-голяма стабилност в ЦСКА и ще ни помогне да продължим по правилния път, който сме поели. Първи приоритет на новото ръководство остава построяването на новия модерен стадион, който напълно да отговаря на стандарта на ЦСКА. Нито един компромис няма да бъде направен с тази кауза, приета присърце от всички акционери в ЦСКА“, заявиха от клуба.

Предвид огромния обществен интерес към процесите в клуба, Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат съвместна пресконференция утре.

Източник: БНР