Алберт Попов не скри, че е разочарован от резултатите си на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, което завърши вчера в Куршевел/Мерибел (Франция). Най-добрият български състезател завърши 35-и в гигантския слалом в петък, а в неделя отпадна в първия манш на коронната си дисциплина – слалом. 

„Последните състезания не минаха по план и съм разочарован, че не записах резултат на световното първенство. Но всичко това е част от процеса и голямата игра. Мотивацията е налице да покажа, това което мога, в оставащите два старта. Благодаря за подкрепата и в тези моменти!“, написа Попов във „Фейсбук“.

Българинът пътува за САЩ, където е следващият слалом от Световната купа в Скуо Вали на 25 февруари, след което ще участва във финалите за сезона в дисциплината от Белия керван в Солдеу (Андора) на 19 март.  

Попов записа четири класирания в топ 15 за Световната купа през кампанията досега в слалома, като най-доброто му постижение беше десетото място в Мадона ди Кампильо (Италия) на 22 декември. Той дели 20-ото място в генералното класиране за малкия Кристален глобус в дисциплината със 100 точки.

Източник: Димитър Вельов, БТА