Хебър е новият-стар носител на Купата на България при мъжете.

Волейболистите на Пазарджик надиграха след истинска драма Дея спорт (Бургас) с 3:2 (14:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12) във финалния спор на турнира, който се проведе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. 

Близо 2000 зрители препълниха трибуните на залата, като мнозина желаещи не успяха да намерят място за невероятния двубой. Атмосферата бе нажежена докрай, като се получи истински волейболен празник за местната общественост и приятелите на волейбола.

Двубоят бе достоен завършек на тридневната надпревара, като противопостави двата най-добри тима за момента. Битката бе спор между двама италиански селекционери – Камило Плачи и Франческо Кадеду, а на полето между двама сънародници – Джузепе Саби и Стефано Патриарка.

Мачът премина през двете крайности – силно присъствие на Дея в първите два гейма и и доминация на Хебър в следващите три. Домакините намериха сили да се вдигнат и след като изоставаха с 0:2 гейма направиха пълен обрат, като показаха характер, воля и класа за успеха. Тигрите за пореден път демонстрираха, че могат да се вдигат от тежки ситуации, да впрегнат целия си наличен състав и да се борят докрай за победата.

Източник: БНР